Chlebíček ze šlehačkového těsta

Něco moc dobrého, co si můžeme připravit na Vánoce. I mimo svátky chutná jedinečně.


4.38x
25 min

Postup přípravy

Ve šlehačce rozkvedláme vejce. V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Do sypké hmoty nalijeme šlehačku s vejci a dobře promícháme. Nakonec do těsta přidáme nasekanou nebo nahrubo namletou čokoládu a nasekané kousky sušeného ovoce. Část ovoce můžeme nahradit sekanými ořechy nebo mandlemi.

Větší formu na chlebíček vymastíme, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Pečeme při 180 °C v elektrické troubě nebo při 150 °C v horkovzdušné troubě. Nebo oba způsoby pečení zkombinujeme - nejprve pečeme v elektrické a po zapečení přepneme na horkovzdušnou a dopečeme - tak je to nejrychlejší.

Upečený chlebíček necháme chvíli prochladnout ve formě a vyklopíme. Podle chuti můžeme polévat libovolnými polevami a zdobit čokoládou nebo ořechy či mandlemi.
user-icon

autor Bedna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebíček ze šlehačkového těsta

Zpět na recept