Recept na jeden z nejjednodušších základních chlebů z domácí pekárny.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr krupice1 lžíce
Hladká mouka 500 g
Sušené droždí1 balíček
Postup přípravy
Svaříme si v kastrůlku 400 ml vody se 2 lžičkami drceného kmínu, 2 lžičkami soli,1/2 lžícemi octa a necháme vychladnout.
Takto dochucenou vodu dáme do pekárny, přidáme mouku, do jednoho rohu dáme cukr, nahoru do mouky uděláme důlek a přidáme kvasnice.
Pekárnu zapneme na program KLASIK a na chleba velikost 1 - tmavý.
30 minut před koncem pečení chleba potřeme osolenou vodou. Doba přípravy chleba v domácí pekárně je 3,5 hodiny.
Do pekárny dáme 1 hr,vlažné vody,2 pol.lžíce kvalitního oleje,1 lžíci octa.Přidáme 1,5hr,hl.mouky a 1,25hr.žitné mouky.Posypeme po celé ploše 1 sačkem suš.droždi.Do jednoho rohu pekárny dáme lžičku soli a do druhého rohu lžičku cukru.Podle chuti chlebového koření .Já dávám 1,5lžičky.Zapnu program KLASIK Tmavý.Nám moc chutná a nemusím nic vážit,
vendy
chleba z pekárny
Po prvé byl pro nás strašně slaný.Dnes jsem dala jen 1 lžičku soli a je vynikající.Začinám péct v dom.pekárně a tenhle recept se mi hned napoprvé zalíbil. Chleba je opravdu moc dobrý a nenáročný jak na práci tak i na cenu.Díky
RoJe
Doba pečení.
Program Klasik netrvá 3.5 hod.,uvedený čas odpovídá spíše programu celozrnný chléb.
Zdenulinka :-)
Leni ,dávám půl lžíce octu .
karin
Od té doby, co jsem vyzkoušela zdejší "chleba bez hnětení" už pekárnu používám jen na zadělávání a marmeládu.