Chléb ze šlehaného podmáslí

Není nad doma čerstvě upečený a voňavý chléb.


3.176x
160 min
2×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek.

Do mísy dáme všechny mouky, bramborovou kaši, sůl, kmín a promícháme. Vmícháme podmáslí, vykynutý kvásek, olej a ocet. Opravdu důkladně zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny kynout. Potom opět prohněteme, zakryjeme a necháme kynout ještě hodinu.

Navlhčenýma rukama utvoříme bochník, popřípadě dáme do chlebové formy a pečeme na 200°C asi 45 až 50 minut. Můžeme sypat sezamovým semínkem.

Pro ty, kdo mají doma pekárnu je to jednodušší, stačí nandat ingredience: nejdříve tekuté, potom sypké a zapneme na klasický program.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chléb ze šlehaného podmáslí

Zpět na recept