Chléb z remosky

Recept na pšeničný chléb připravený bez hnětení a upečený v remosce.


4.6254x
120 min
3×

Ingredience

těsto

2 lžičkysůl
2 hrnkyvoda
1 lžíceocet 8%
3 hrnkyhladká mouka
1 lžícedrcený kmín
10 gsušené droždí
2 lžícepšeničné otruby
1 hrnekcelozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy

Smícháme celozrnnou mouku s hladkou moukou, otrubami, solí, sušeným droždím, drceným kmínem, octem a vodou. Těsto necháme zakryté kynout 12 - 18 hodin. Můj chléb kynul 15 hodin. Na moukou nebo otrubami posypaný vál rozetřeme těsto do asi 3 cm vysoké placky a necháme ho 15 minut v klidu. Potom těsto několikrát přeložíme ze zdola nahoru, zprava doleva a snažíme se vytvarovat z těsta kouli. Utěrku posypeme otrubami, pšeničnou nebo kukuřičnou moukou a bochánek do ní uložíme. Bochánek posypeme tím, čím jsme posypali utěrku a necháme ho půl hodiny kynout zabalený v utěrce. Po 20 minutách kynutí zapneme remosku. Po půlhodině sesuneme těsto do rozpálené remosky a pečeme asi hodinu. Pro méně zkušené je manipulace s remoskou snazší než s rozpáleným pekáčem. Chleba z remosky je nadýchaný, má lahodnou chuť a křupavou kůrčičku. Nepočítáme-li dlouhé kynutí, je příprava rychlá a není těžká.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chléb z remosky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena