Tento chléb je základní a hlavní mezi chleby, které peču celoročně.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Cukr1 a 1/2 lžičky
Sůl4 lžičky
Kmín1 lžíce
Voda380 ml
Jablečný ocet1 a 1/2 lžíce
Olivový olej3 lžíce
Hladká mouka 360 g
Sušené droždí1 a 1/2 lžičky
Celozrnná pšeničná mouka75 g
Žitná mouka140 g
Celozrnná žitná mouka75 g
Postup přípravy
Do nádoby vkládáme sypké a tekuté ingredience ve sledu, jak jsou uvedeny.
Troubu zapneme a nastavíme program základní, velikost střední, kůrka střední. Délka celkové přípravy na mé pekárně je 3 hodiny a 20 minut.
Chléb Šumava u nás doma pečeme po celý rok, jak je dobrý.
Také měhned napadlo, že jsou ingredience páté přes deváté. Mají být spíš nejdříve mouky, pak ostatní suché (ty promíchám, usnadní to zadělání) a nakonec tekuté.
zdenicka.25
Upozornění
Po schválení receptu byly ingredience přeházené, což se mi nelíbí, ale změnit to nemohu.
Vkládejte je takto: nejdřív tekuté, pak sypké, nakonec koření a droždí.
Zajímavé komentáře
Re: Re: Upozornění
Re: Upozornění
Upozornění