Recept na veganské zapečené chimichangas s tempehem.
1 ks | cibule |
1 ks | uzený tempeh |
200 ml | fazole v tomatě |
1 hrnek | vařená rýže |
1 lžička | mexické koření |
150 g | chedar |
5 ks | pšeničná tortilla |
1 lžíce | olej |
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno, tempeh nakrájíme na kostičky. Cibuli orestujeme na rozpálené pánvi na oleji a poté přidáme tempeh a restujeme dozlatova. Poté přidáme fazolovou směs a okořeníme. Stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme uvařenou rýži. Každou tortillu naplníme touto směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a zarolujeme.
Přendáme do pekáčku, potřeme olejem a dáme do předehřáté trouby péct na 220 °C a pečeme zhruba 10 minut do zezlátnutí. Chimichangas podáváme teplé.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena