Chilli medové brambory

Recept na skvělé chilli medové brambory, které chutnají skvěle jako příloha k masu nebo i samotné.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme podle vlastní fantazie (já udělala hranolky). Nakrájené brambory vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme a mírně pokapeme olejem, dobře spolu promícháme. Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

Když jsou brambory hotové, připravíme si omáčku. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme na jemno nasekaný zázvor a česnek. Pak na pánev přidáme i na větší kousky nakrájenou červenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme hned dvě lžíce rajčatového protlaku, sójové omáčky, lžíci octa a zarestujeme.

V hrnečku si rozmícháme škrob s vodou a přilijeme do pánve. Omáčka nám potom zhoustne. Přidáme ještě dvě lžíce medu a chilli prášek. Opět vše důkladně promícháme. Ochutnáme a podle chuti můžeme ještě přisolit nebo přidat chilli. Do takto připravené omáčky nasypeme pečené brambory a promícháme, aby byl každý brambor obalený.

Chilli medové brambory servírujeme posypané sezamovými semínky a jarní cibulkou. Chutnají skvěle jako příloha k masu nebo i samotné.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chilli medové brambory

Zpět na recept