Chilli con carne na pivě

Velmi jednoduchý recept na pikantní hlavní chod z hovězího masa.


4.712x
60 min
1×

Ingredience

1 kscibule
0.13 lpivo
3 lžícerajčatový protlak
2 kschilli paprička
1 ksčervená paprika
400 ghovězí maso
1 konzervačervené fazole
1 plechovkasterilovaná kukuřice
250 gmleté vepřové maso
0.5 plátkutvrdý chléb

podle chuti

petrželka
hovězí vývar
kayenský pepř
chilli omáčka
drcený česnek

Postup přípravy

Libové hovězí maso dobře omyté a osušené nakrájíme na malé kostičky.

Oloupanou cibuli s červenou paprikou nakrájíme na slabé proužky a orestujeme na připraveném oleji. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso. Chilli papričky nakrájíme a promícháme s rajským protlakem, vývarem, pivem, tabascem, česnekem, chilli omáčkou a čerstvě mletým pepřem. Z mletého masa vytvoříme kuličky, které přidáme k masové směsi.

Restujeme společně do změknutí, přičemž podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme nadrobený chléb, odkapané fazole s kukuřicí a promícháme. Pouze prohřejeme a již nevaříme.

Chilli carne na pivě podáváme teplé, nejlépe s čerstvým pečivem. Můžeme posypat petrželkou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chilli con carne na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.