Cheesecake s jahodami

Recept na čistě rostlinný moučník, takže alergici na mléko mají zelenou.


4.19x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným rostlinným tukem a hmotu napěchujeme na dno dortové formy. Přírodní tofu sýr nastrouháme najemno, přidáme ovocný cukr, sójovou smetanu, sušené sójové mléko a rozmixujeme dohladka. Klidně můžeme zkusit i jiný druh mléka, třeba rýžové mléko apod.

Hmotu nalijeme na korpus a dáme péct do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme asi 20 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté jej pokladem po celém jeho povrchu omytými a nakrájenými jahodami nebo i jiným lesním ovocem a zalijeme rozpuštěným agarem, který jsme obarvili trochou jahodové šťávy. Dort dáme chladit do lednice, nejlépe přes noc.

Cheesecake s jahodami podáváme jako chutný moučník.
user-icon

autor Tereza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cheesecake s jahodami

Zpět na recept