Vyzkoušejte recept na krémovou polévku s česnekem, bramborem a chutí sýru s kousky žampionů.
7 stroužků | česnek |
300 g | brambory |
750 ml | zeleninový vývar |
100 g | čerstvé žampiony |
70 g | smetanový tavený sýr |
podle potřeby | |
---|---|
300-400 ml | smetana na vaření |
rostlinný olej | |
podle chuti | |
0.3 lžičky | sušený tymián |
drcený kmín | |
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř |
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky. Očištěné žampiony nakrájime na plátky a stroužky česneku nasekáme nahrubo.
V hrnci, na zahřátem oleji a velmi zvolna, necháme zesklovatět česnek, poté vmícháme drcený sušený tymián a jakmile se rozvoní, vše zalijeme vývarem a vložíme připavené brambory. Základ polévky přivedeme k varu a vaříme, dokud nebudou brambory zcela měkké.
Mezitím v pánvi na oleji orestujeme žampiony, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Houby podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme tavený sýr, který za stálého mícháme necháme rozpustit a směs odložíme stranou.
Měkké brambory s vývarem rozmnělníme ponorným mixerem na hladký krém. Poté přidáme podušené žampiony se sýrem a vmícháme smetanu. Polévku ještě asi 5 minut za občasného míchání povaříme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Česnekový krém se žampiony a sýrem rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která právě odstartovala.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena