Český tvarohový trhanec

Oblíbené levné jídlo z jihu Čech.


5.011x
35 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
10 dkgmáslo
2 lžícemléko
4 lžícecukr krupice
3 lžícehladká mouka
1 lžícecitronová kůra
30 dkgměkký tvaroh

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Oddělíme bílek od žloutků. Ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, máslem, tvarohem, citronovou kůrou, moukou a mlékem, přidáme sůl. Vymažeme remosku máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme péct také v troubě. Těsto vlijeme do remosky a pečeme dozlatova. Po upečení roztrháme. Český tvarohový trhanec už jen stačí posypat moučkovým cukrem a můžeme podávat.
user-icon

autor Helena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Český tvarohový trhanec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena