Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Asi po 5 minutách by mělo být hotovo.
Mouku nasypeme do mísy. Osolíme ji, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek. Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a tukem. Hnětačem vypracujeme těsto.
Těsto na české buchty necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 20 stejných kousků. Na pomoučněném vále těsto plníme švestkami a skládáme na vymaštěný plech a necháme ještě asi 5 minut kynout.
Pak české buchty vlažítkem omastíme a dáme na 200 °C 20 minut zapéct. Pak teplotu stáhneme na 170 °C a necháme dopéct dozlatova.
Hotové české buchty překlopíme na vál a ocukrujeme.
Těsto mohu jen doporučit . Je prostě vynikající. Jen jsem přidal nastrouhanou citronovou kůru z jedné poloviny omytého citronu.
eliska
Komentář k receptu České buchty
srecept na buchty je skvely buchty se povedli :)
sonije
Buchty měly naprostý úspěch, těsto jsem si umíchal v domácí pekárně, takže bylo parádně nakynuté. Náplň jsem měl makovou, povidlovou a džemovou. Všechny byly vynikající. Doporučuji!
Iva M
Buchty jsem dělala prvně ale recept už našel místo v mé "osobní" kuchařce, jsou perfektní, dělala jsem s tvarohem a povidlama (malá vychytávka, do tvarohu jsem přimýchala mouč.cukr a trochu van. pudinku - tvaroh při pečení nevytéka).. jsou perfektní