César salát

Ochucený hlávkový salát s krutony a parmazánem.


3.0842x
20 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
30 gparmazán
olivový olej
2 lžícecitronová šťáva
1 hlávkahlávkový salát
3 plátkybílý chléb

podle chuti

česnek
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Chléb si nakrájíme na malé kostičky, které na rozehřátém oleji spolu s oloupaným a nakrájeným česnekem osmažíme dokřupava, potom je osušíme na papírovém ubrousku, abychom odstranili přebytečný tuk. Omytý salát natrháme na malé kousky, v míse ho zalijeme olejem, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nakrájíme na čtvrtky a přidáme do salátu i s opečenými krutony a parmazánem. César salát už stačí jen promíchat a můžeme podávat. Zasytí i jako hlavní chod. Zdroj: Vojtěch Leman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept César salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena