César salát

Ochucený hlávkový salát s krutony a parmazánem.


3.0842x
20 min
1×

Postup přípravy

Chléb si nakrájíme na malé kostičky, které na rozehřátém oleji spolu s oloupaným a nakrájeným česnekem osmažíme dokřupava, potom je osušíme na papírovém ubrousku, abychom odstranili přebytečný tuk.

Omytý salát natrháme na malé kousky, v míse ho zalijeme olejem, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme.

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nakrájíme na čtvrtky a přidáme do salátu i s opečenými krutony a parmazánem.

César salát už stačí jen promíchat a můžeme podávat. Zasytí i jako hlavní chod.

Zdroj: Vojtěch Leman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept César salát

Zpět na recept