Vaření.czReceptyČertíkovy kořeněné perníčky

Čertíkovy kořeněné perníčky

Skvělý recept na jemně kořeněné a pekelně dobré perníčky.


4.136x
90 min
2×

Ingredience

60 gmáslo
1 lžícekakao
8 kshřebíček
0.3 lžičkyzázvor
250 gcukr moučka
1 ksbadyán
0.3 lžičkyanýz
5 kuličeknové koření
1 lžičkamletá skořice
650 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda
1 ksskořicový cukr
3 ksvejce (L)
3 lžícevčelí med

na potření

1-2 ksžloutek
vlažná voda

poleva

1 ksbílek
150 gcukr moučka
potravinářské barvivo

Postup přípravy

Veškeré koření najemno utlučeme v hmoždíři a spolu s kakaem a sodou promícháme s moukou. Máslo necháme při pokojové teplotě "povolit". Cukr smícháme se skořicovým cukrem. Na vál vysypeme mouku, na ni cukr a v sypké hmotě uděláme důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, pokud máme malá, dáme 4 vejce. Přidáme rozměklé máslo a vlažný tekutý med. Čistýma rukama veškeré ingredience zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Těsto uložíme v mikrotenovém sáčku do chladničky, kde ho necháme přes noc "rozvonět". Těsto po částech rozválíme na lehce pomoučněném vále na plát asi 4 mm silný a formičkami vypichujeme rozličné vánoční tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Čertíkovy kořeněné perníčky pečeme v předehřáté troubě na 165 °C do zezlátnutí. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou, aby se krásně leskly. Teplé perníčky sundáme z plechu a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Připravíme si bílkovou polevu a perníčky ozdobíme podle vlastní fantazie. Polevu necháme dobře zaschnout. Čertíkovy kořeněné perníčky skladujeme v suchu, chladnu a temnu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čertíkovy kořeněné perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena