Čertíkovy kořeněné perníčky

Skvělý recept na jemně kořeněné a pekelně dobré perníčky.


4.136x
90 min
2×

Postup přípravy

Veškeré koření najemno utlučeme v hmoždíři a spolu s kakaem a sodou promícháme s moukou. Máslo necháme při pokojové teplotě "povolit". Cukr smícháme se skořicovým cukrem.

Na vál vysypeme mouku, na ni cukr a v sypké hmotě uděláme důlek. Do důlku vyklepneme vajíčka, pokud máme malá, dáme 4 vejce. Přidáme rozměklé máslo a vlažný tekutý med. Čistýma rukama veškeré ingredience zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Těsto uložíme v mikrotenovém sáčku do chladničky, kde ho necháme přes noc "rozvonět".

Těsto po částech rozválíme na lehce pomoučněném vále na plát asi 4 mm silný a formičkami vypichujeme rozličné vánoční tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Čertíkovy kořeněné perníčky pečeme v předehřáté troubě na 165 °C do zezlátnutí. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou, aby se krásně leskly. Teplé perníčky sundáme z plechu a necháme nejlépe do druhého dne odležet.

Připravíme si bílkovou polevu a perníčky ozdobíme podle vlastní fantazie. Polevu necháme dobře zaschnout. Čertíkovy kořeněné perníčky skladujeme v suchu, chladnu a temnu.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čertíkovy kořeněné perníčky

Zpět na recept