Čertíci z brambor

Čertíci nemusí dětem udělat radost jen na Mikuláše. Když večeři doplníte tou správnou pohádkou, čertíky na talíři můžete překvapit své ratolesti i na jaře a v létě.


3.0172x
45 min

Postup přípravy

Brambory omyjeme a pečlivě očistíme kartáčkem. Vaříme ve vodě asi 30 minut, dokud nezměknou. Brambory nemusíme vařit pouze dvě. Když jich uvaříme více, vyrobíme i více čertíků, nebo pak zbylé brambory využijeme na jiný pokrm z vařených brambor.

Tvaroh v misce ušleháme se třemi trojúhelníčky taveného sýra. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, špetku mleté papriky a sůl.

Uvařené brambory na spodní části seřízneme, aby lépe stály. Brambory neloupeme. Na vrch každé brambory lžící navršíme umíchaný tvaroh, který představuje hlavu čertíka. Jeho obličej můžeme zdobit podle vlastní fantazie a je možné k tomu využít i jinou zeleninu, než je uvedená. Já jsem na rohy použila mini mrkvičky, na nos zrnka sterilované kukuřice, na vlásky zelenou petrželovou nať. Oči jsou dvě kuličky pepře a pusa je ukrojený kousek červené papriky. Vše stačilo lehce vmáčknout na správné místo na tvarohové hlavičce.

Čertíci z brambor jsou za chvíli hotoví, jen se zakousnout.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čertíci z brambor

Zpět na recept