0.5 lžíce | cukr | |
sůl | ||
1 lžíce | máslo | |
ocet | ||
2 ks | bílek | |
50 g | mandle | |
600 g | černý kořen |
Černý kořen omyjeme, oškrábeme a uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, osladili a okyselili. Kořen vaříme doměkka. Mandle oloupeme a nasekáme nebo nastrouháme nahrubo.
Uvařený kořen necháme okapat a nakrájíme ho na delší špalíčky. Zapékací misku vymažeme máslem. Bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Obalíme v něm špalíčky černého kořene a rovnáme je do zapékací misky. Vše posypeme připravenými mandlemi a v horké troubě pečeme, až sníh začne růžovět.
Kořen podáváme s brambory.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena