Černý kořen po římsku

Jednoduchý pokrm pro vegetariány a to nejen pro ně. Zapečený černý kořen s mandlemi.


3.1182x
60 min

Postup přípravy

Černý kořen omyjeme, oškrábeme a uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, osladili a okyselili. Kořen vaříme doměkka. Mandle oloupeme a nasekáme nebo nastrouháme nahrubo.

Uvařený kořen necháme okapat a nakrájíme ho na delší špalíčky. Zapékací misku vymažeme máslem. Bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Obalíme v něm špalíčky černého kořene a rovnáme je do zapékací misky. Vše posypeme připravenými mandlemi a v horké troubě pečeme, až sníh začne růžovět.

Kořen podáváme s brambory.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Černý kořen po římsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena