Černý kořen po římsku

Jednoduchý pokrm pro vegetariány a to nejen pro ně. Zapečený černý kořen s mandlemi.


3.1182x
60 min

Postup přípravy

Černý kořen omyjeme, oškrábeme a uvaříme ve vodě, kterou jsme osolili, osladili a okyselili. Kořen vaříme doměkka. Mandle oloupeme a nasekáme nebo nastrouháme nahrubo.



Uvařený kořen necháme okapat a nakrájíme ho na delší špalíčky. Zapékací misku vymažeme máslem. Bílky ušleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Obalíme v něm špalíčky černého kořene a rovnáme je do zapékací misky. Vše posypeme připravenými mandlemi a v horké troubě pečeme, až sníh začne růžovět.



Kořen podáváme s brambory.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černý kořen po římsku

Zpět na recept