Černý kořen na másle

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu přílohy z černého kořene, která se hodí třeba ke grilovanému masu, ale chutná i jen tak s vařeným či pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.


3.511x
35 min

Ingredience

1 lžícemáslo
1 kscitron
500 gčerný kořen
2 ksjarní cibulka s natí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme hrnec se studenou vodou, do kterého vymačkáme šťávu z 1 citronu a přidáme lžičku soli. Černý kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, pak ho oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ihned vložíme do připraveného hrnce s okyselenou a osolenou vodou. Pracujeme rychle, protože oloupaný černý kořen na vzduchu rychle mění barvu dohněda. Vodu přivedeme k varu a černý kořen zvolna vaříme přibližně 12 - 15 minut do poloměkka. Pak kousky kořene slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a osušíme.

Na pánvi zahřejeme máslo s olivovým olejem, na kterém zvolna opečeme špalíčky černého kořene dozlatova. Před dokončením vmícháme nasekanou jarní cibulku, kterou necháme krátce zpěnit a pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Černý kořen na másle podáváme teplý jako přílohu a také samostatně jako chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černý kořen na másle

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena