Vaření.czReceptyČerná zvěřina na česneku

Černá zvěřina na česneku

Nenáročný recept na výbornou šťavnatou pečeni ze zvěřiny.


3.73x
120 min

Ingredience

20 dkgslanina
5 stroužkůčesnek
1.5 lžícesůl
10 dkgmáslo
1 lžíceocet
0.25 lzakysaná smetana
1.5 kgčerná zvěřina

Postup přípravy

Zvěřinu (nejlépe z kýty) hustě prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na ně vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme asi 30 minut zvolna přikryté v troubě vyhřáté na 180 °C. Potom pečeni podlijeme vodou se lžící octa. Když zvěřina začne měknout, dopečeme ji zprudka do červena, přitom ji poléváme zakysanou smetanou. Černá zvěřina na česneku je výborná s vařenými brambory.
user-icon

autor Jurajda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Černá zvěřina na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena