Černá buchta

Jednoduchá, levná a rychlá buchta třeba k odpolední kávičce.


4.773x
45 min
15×

Postup přípravy

Mouku smícháme s kakaem a sodou, střední plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Vejce, tuk, cukr a marmeládu (pikantní - šípková, rybízová, dýňová povidla) vyšleháme do světlé pěny. Pak postupně vmícháme mouku a vlažné mléko. Mícháme, dokud těsto nezačne dělat puchýřky.

Těsto nalijeme na plech, rozhrneme směrem od středu a vložíme do předehřáté trouby. Černou buchtu pečeme na 175 °C asi 25 - 30 minut.

Před podáváním vychladlou černou buchtu posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černá buchta

Zpět na recept