Černá buchta

Jednoduchá, levná a rychlá buchta třeba k odpolední kávičce.


4.773x
45 min
15×

Postup přípravy

Mouku smícháme s kakaem a sodou, střední plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vejce, tuk, cukr a marmeládu (pikantní - šípková, rybízová, dýňová povidla) vyšleháme do světlé pěny. Pak postupně vmícháme mouku a vlažné mléko. Mícháme, dokud těsto nezačne dělat puchýřky. Těsto nalijeme na plech, rozhrneme směrem od středu a vložíme do předehřáté trouby. Černou buchtu pečeme na 175 °C asi 25 - 30 minut. Před podáváním vychladlou černou buchtu posypeme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena