Černá buchta z kefíru

Nezvyklá chuť moučníku. Buchta na velký plech.


4.641x
35 min
6×

Ingredience

200 mlolej
2 ksvejce
3 lžícekakao
1 hrstrozinky
0.5 lkefír
350 gcukr krupice
1 lžícesoda
350 ghladká mouka

na ozdobu

šlehačka
cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
hladká mouka na vysypání

Postup přípravy

Olej, cukr a vejce umícháme elektrickým šlehačem do hladkého světlého krému. Potom střídavě po troškách přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sodou, a kefírové mléko. Kefír použijeme tučnější. Těsto nalijeme do vymazaného a hladkou moukou vysypaného plechu. Povrch posypeme rozinkami, necháme je asi minutu "sedat" a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Buchta krásně vyběhne, ale musíme si dát pozor, abychom s plechem neklepli - buchta by se srazila. Před podáváním černou kefírovou buchtu pocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černá buchta z kefíru

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena