Černá buchta s povidly

Jednoduchá, rychlá a nadýchaná buchta s kakaem a švestkovými povidly.


4.519x
45 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
1-2 lžícekakao
500 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
400 gcukr krupice
500 ghladká mouka
2 lžícešvestková povidla
200 gtuk (Hera)

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Vejce, změklý tuk a cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme povidla a znovu prošleháme. Pak střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme i vlažné mléko. Tmavé těsto nalijeme do středně velkého plechu vyloženého pečícím papírem a povrch uhladíme. Buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 - 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí. Před podáváním černou buchtu s povidly posypeme moučkovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Černá buchta s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena