Černá buchta s povidly

Jednoduchá, rychlá a nadýchaná buchta s kakaem a švestkovými povidly.


4.418x
45 min
2×

Postup přípravy

Vejce, změklý tuk a cukr vyšleháme do světlé pěny. Přidáme povidla a znovu prošleháme. Pak střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlijeme i vlažné mléko.

Tmavé těsto nalijeme do středně velkého plechu vyloženého pečícím papírem a povrch uhladíme.

Buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 - 30 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí.

Před podáváním černou buchtu s povidly posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černá buchta s povidly

Zpět na recept