Cereální vánočka

Dělená strava - moučník k nedělní kávičce.


4.712x
0

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžícerum
1 kostkadroždí
1 lžícecitronová kůra
2 lžícemandlové plátky
500 gcelozrnná mouka
0.3 lsojové mléko
100 govocný cukr
1 balíčekvanilková fruktóza
2 lžícerostlinná smetana
1 hrstsusené meruňky

na potření

1 ksžloutek
2 lžíceolej lisovaný za studena

na ozdobu

2 lžícemandlové plátky

na obalení

hroznový cukr

Postup přípravy

Smetanu dáme zahřát, nadrobíme do ní droždí a necháme 5 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, sůl, citronovou kůru, cukr i vanilkovou fruktózu a promícháme. Poté přilijeme kvásek, vlažné mléko a rum. Vymícháme vařečkou na hutné, nelepivé těsto, do kterého vmícháme na kostičky nakrájené meruňky i mandle a přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí upleteme z těsta vánočku (můžeme použít i vymazanou formu vánočky). Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme žloutkem rozšlehaným ve lžíci vody a posypeme mandlemi. Necháme ještě alespoň 1/2 hod přikryté utěrkou kynout. Vánočku pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova a ihned po vyndání ji potřeme olejem. Cereální vánočku zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Pocukrujeme hroznovým cukrem. Dělená strava - sacharidový + neutrální pokrm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cereální vánočka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena