Vaření.czReceptyCelozrnné špagety s mletým a čertovskou omáčkou

Celozrnné špagety s mletým a čertovskou omáčkou

Celozrnné těstoviny jsou nejen zdravější než běžné, ale podle mého názoru i lepší. A s touto omáčkou jsou vynikající.


4.419x
30 min

Ingredience

omáčka

1 stroužekčesnek
1 lžíceolej
1 špetkasůl
1 kscibule
2 lžičkyoregano
500 kgmleté maso
2 kstavený sýr
1 kostkahovězí bujón
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžičkamletá pálivá paprika
0.5 lahvečertovská omáčka

příloha

1 balíčekcelozrnné špagety

Postup přípravy

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na lžíci oleje necháme zpěnit cibuli a přidáme mleté maso. Necháme vše opékat, dokud se maso nerozdrobí a nezhnědne. Poté okořeníme paprikou, solí a oreganem. V případě, že maso nepustilo šťávu, podlijeme troškou vody, zahřejeme a přidáme kostku hovězího masoxu. Do masového základu přilijeme půl lahvičky čertovské omáčky a přidáme jeden prolisovaný stroužek česneku. Omáčku necháme chvíli provařit a nakonec přidáme dva trojúhelníčky taveného sýra. Jakmile se sýr rozpustí, je hotovo. Celozrnné špagety smícháme s masovou čertovskou omáčku a ihned podáváme.
user-icon

autor Pitri.s1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celozrnné špagety s mletým a čertovskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena