Celozrnné placky s brynzou

Placky z celozrnné mouky plněné brynzovou náplní. Recept na slané koláčky. Výborně chutnají k pivu i vínu.


4.37x
75 min

Postup přípravy

Z droždí a vlažné vody si připravíme kvásek. Na těsto promícháme vykynutý kvásek, mouku, mléko, olej, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout. Z těsta děláme lžící větší kupky, které klademe na tukem vymazaný plech. Na plechu je roztáhneme do stran. Poté placky potíráme náplní, sypeme kmínem a dáme péct do vyhřáté trouby, až nám okraje lehce zrůžoví. Náplň na celozrnné placky si vymícháme ze zakysané smetany, brynzy a jemně obarvíme mĺetou červenou paprikou. Celozrnné placky s brynzou podáváme teplé i studené. Jsou vhodné i jako slané pohoštění na stůl.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Celozrnné placky s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena