Celerová polévka s morkovými knedlíčky

Výborná polévka, kterou mě naučila moje babička, jen jsem si ji zjednodušila.


3.26x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření i bujon a uvedeme do varu.

Z kostí vybereme ostrým nožem morek (asi 50 g). Z čerstvé veky odkrojíme kůrku, petrželku propláchneme a stáhneme ze stonku. Morek, střídku veky a petrželku rozšleháme (elektrickými metlami) na pyré. Pak vmícháme vejce a těstíčko ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Navlhčenýma rukama utvoříme malé kuličky, které klademe na talířek mírně vytřený olejem.

Celer oloupeme a nakrájíme na proužky. Vývar z kostky přecedíme, přidáme celer a znovu uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 - 12 minut. Pak do polévky vložíme knedlíčky a necháme je 5 minut prohřát. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Celerovou polévku s morkovými knedlíčky podáváme zdobenou snítkou petrželky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerová polévka s morkovými knedlíčky

Zpět na recept