Čalamáda od babičky

Osvědčený recept na dobrou zeleninovou čalamádu, která se dá hned jíst.


3.76x
60 min

Ingredience

1 kgpaprika
1 kgcibule
1 kghlávkové zelí

nálev

30 dkgcukr
6 dkgsůl
2.5 lvoda
6 ksbobkový list
20 ksnové koření
20 kscelý pepř

náplň

6 dlocet

podle chuti

hořčičné semínko

Postup přípravy

Papriky očistíme od jadřinců a potom spolu se zelím a cibulemi nakrájíme na nudličky. Na nálev vmícháme do vody cukr, sůl, ocet, bobkový list, nové koření, celý pepř a případně podle chuti hořčičné semínko, ale nemusí být.

Nakrájenou zeleninu dáme vařit do připraveného nálevu. Když nám zelenina zesklovatí, plníme ji do sklenek. Já ji ještě zavařuji. Sklenky s čalamádou zavíčkujeme a překlopíme. Čalamádu necháme vychladnout. Co nám zbyde, sníme jako přílohu, případně dáme pod maso. Tak to dělaly naše babičky dříve.

Čalamádu od babičky podáváme jako přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor vlčice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čalamáda od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.