V chladu a temnu má kombucha má velmi dlouhou skladovací dobu. Do nápoje se před kvašením dá přidat alkohol - pálenka. Nálev se dá připravit i z bylin. Kofein podporuje růst. Nápoj by neměl přijít do styku s kovem.
Co je fermentace a proč kvašené potraviny prospívají zdraví?
Objevte tajemství fermentace neboli kvašení a proč se z ní stává hit moderní kuchyně. Naučte se, co můžeme fermentovat, jaké techniky použít a proč je tato starobylá metoda zpracování zdraví prospěšná.
Jak z litru mléka udělat doma poctivý jogurt: Zvládneme to i bez jogurtovače
Doma si uvaříme jogurt tak, aby byl přesně podle nás: jemný, kyselejší, nebo hutný řecký. Stačí mléko, lžíce živého jogurtu a pár hodin stálého tepla. Ukážeme jednoduchý postup, možnosti bez jogurtovače i fígle, které dělají rozdíl.
Autor:Jarack

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena