Z čerstvě natrhané jeřabiny je nejlepší čaj. Jak mi poradila sousedka, usušená se prý k čaji vůbec nedoporučuje.
Hodnocení
4.4
/ 5 (24x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Voda1 l
Hřebíček5 ks
Cukr krupice5 lžiček
Černá jeřabina5 ks
Na ozdobu
Citron2 plátky
Černá jeřabina
Postup přípravy
Kuličky oštípneme ze stonků a nasypeme do sklenice. Přidáme cukr i hřebíček a zalijeme vřelou vodou.
Čaj necháme 5 minut vylouhovat, potom ho promícháme a částečně se snažíme kuličky rozmáčknout. Znovu uzavřeme a ještě 5 minut vylouhujeme. Pak čaj z černé jeřabiny znovu promícháme a trochu rozmačkáme.
Čaj z černé jeřabiny podáváme horký. Ozdobíme plátkem nebo spirálkou citronu a kuličkami černé jeřabiny.
Na 1 l vody mi přijde 5 ks jeřabiny málo...ale asi záleží na chuti, dávám si přímo do hrnečku cca 10 kuliček, zaliji horkou vodou, přidám lžičku medu a plátek citrónu, mňam :-)