Vaření.czReceptyBylinkový velikonoční sýr

Bylinkový velikonoční sýr

Slovenský velikonoční sýr můžeme dochucovat podle libosti. Sýr si můžeme připravit nejen na Velikonoce.


3.826x
0
2×

Postup přípravy

V hrnci dáme vařit mléko. Mezitím si v míse rozbijeme vejce. Když začne mléko trochu vařit, lehce vmícháme vejce. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a bylinky. Na mírném ohni směs mícháme, dokud nezhrudkovatí. Mezitím si připravíme gázu, kterou dáme na cedník. Uvařený sýr vlijeme na gázu a silně svážeme do uzlíku. Sýr necháme až do vychladnutí v gáze. Sýr podáváme s mazancem, čabajkou a dalšími velikonočními pochutinami. Doporučuji přípravu sýru z domácího mléka a vajec.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkový velikonoční sýr

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Slovenská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena