Vaření.czReceptyBylinkový řízek smažený na česnekovém oleji

Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji

Recept na přípravu kuřecích řízků zase trochu jinak - obalené do bylinkové strouhanky a osmažené na česnekovém oleji.


2.36x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, poté lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se smetanou a podle potřeby rozředíme mlékem. Bylinky vybrané podle chuti nasekáme a smícháme se strouhankou. Vzniklou vaječnou hmotou obalíme řízky a vložíme do strouhanky smíchané s nasekanými bylinkami. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso, případně můžeme celý postup ještě jednou opakovat, ale není nutné. Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a potom stroužky vyndáme. Do připraveného česnekového oleje klademe řízky a smažíme je po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát z řízků do ubrousku. Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji ještě poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo. Pokrm ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena