Bylinkový chléb z domácí mouky

Jestliže patříte k těm, co zkouší rádi i těžší úkoly, přijměte výzvu na domácí bylinkový chléb.


3.0156x
120 min

Postup přípravy

Bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme najemno. Pšenici jemně umeleme, žito polohrubě. Mouky smícháme, přidáme olej a vmícháme nasekané bylinky.

Droždí rozpustíme ve vlažné vodě, chviličku necháme vykynout, přilijeme k moučné směsi a vše důkladně zpracueme v těsto.

Utvoříme bochánek, zakryjeme a na teplém místě necháme hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Poté jej opět propracujeme, vytvarujeme pecen chleba, který dáme na plech a ještě necháme čvrt hodiny kynout.

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Při pečení můžeme potírat vlažnou vodou. Chléb můžeme posypat sezamem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinkový chléb z domácí mouky

Zpět na recept