Protože nedám dopustit na klasické máslo, neustále hledám možnosti, jak si jej dochutit. Zkuste tento recept. Na čerstvém pečivu chutná skvěle.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Máslo1/2 kostky
Bazalka1/2 lžičky
Čerstvá petrželka1 lžička
Česneková sůl1 lžička
Postup přípravy
Připravíme si čerstvé bylinky, které omyjeme, osušíme a nasekáme na velmi drobno.
Máslo necháme povolit nebo úplně rozpustit a znovu trochu zatuhnout.
Máslo dáme do misky, vmícháme česnekovou sůl, petrželku i bazalku.
Máslo můžeme nechat zatuhnout a vytvarovat do válečku nebo hned roztírat na čerstvé pečivo. Chutná výborně v obojím případě. Bylinkovo-česnekové máslo je skvělé i k rybám, kdy kousek odkrojíme a položíme při servírování na talíř, případně jím potíráme rybu již při tepelné úpravě.