Velice jednoduchý recept na bylinkové máslo, které dá vašim jídlům jiný rozměr. Máslo můžete použít na maso stejně jako na přílohy. Do másla můžete kromě bylinek přidat chilli papričky nebo cokoliv jiného.
Hodnocení
4.6
/ 5 (390x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Máslo150 g
Petrželka1 snítka
Pažitka3 snítky
Bazalka1 snítka
Postup přípravy
Máslo necháme povolit.
Bazalku omyjeme a dobře osušíme. Lístky otrháme a nasekáme nadrobno.
Nasekanou bazalku přidáme do změklého másla, přidáme špetku soli a společně utřeme.
Z utřeného másla vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme jej do ledničky ztuhnout.
Máslo můžeme použít do pomazánek, ke grilovaným masům nebo na brambory. Fantazii se meze nekladou.