Bylinková sekaná s vejci

Bylinková sekaná plněná vejci servírovaná se salátem z brambor, rajčat a šalotky.


3.2142x
120 min
1×

Postup přípravy

Čtyři vejce vaříme natvrdo asi 7 minut. Pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a oloupeme z něj kůru. Pokud máme škrabku na citrusy, oloupeme kůru touto škrabkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme najemno. Pekáč na maso vymažeme.

Mleté maso smícháme, přidáme cibuli, bylinky, větší polovinu citronové kůry, strouhanku a zbylé vejce. Vše promícháme a maso osolíme a opepříme podle chuti. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mleté maso rozdělíme na 2 části. Z jednoho vytvarujeme šišku a položíme ji do pekáče. Na ni poklademe uvařená vejce a zakryjeme je druhou polovinou masa. Podle fantazie sekanou uhladíme nebo ozdobíme a pečeme v troubě asi 40 - 50 minut. Během pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou. Po 40 minutách sekanou přeložíme plátky slaniny a pečeme dalších 10 minut.

Mezitím omyjeme brambory a ve slupce je vaříme asi 25 minut. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Uvařené brambory necháme dojít, oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme je s rajčaty, šalotkou a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme ocet a trochu oleje.

Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborový salátem. Zdobíme zbylými nudličkami citronové kůry a bylinkami.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinková sekaná s vejci

Zpět na recept