Bylinková pletenička

Výborné pečivo jako příloha i samostatně.


5.010x
60 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 lžícemajoránka
1 lžícekmín
0.5 svazkupažitka
1-2 dlpodmáslí
1 lžíceanýz
0.5 svazkupetrželová nať
100 govesné vločky
0.5 balíčkusušené droždí
1 lžícekardamom
mořská sůl
250 ghrubozrnná pšeničná mouka

na potření

žloutek
voda

Postup přípravy

2/3 ovesných vloček pomeleme nebo rozmixujeme. Smícháme s podmáslím a necháme 2 hodiny nabobtnat. Mouku promícháme s droždím a dáme do mísy. K vločkové kaši přidáme zbylé ovesné vločky, máslo, mořskou sůl, přebrané, umyté a nadrobno pokrájené bylinky, majoránku, kmín a vypracujeme tuhé těsto. Přikryté necháme postát na teplém místě 30 minut.

Těsto ještě jednou promícháme a rozdělíme na tři díly. Na pomoučněné desce vyválíme tři přadénka a upleteme pleteničku. Položíme na pomoučněný plech, necháme ještě nakynout a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme bylinkovou pleteničku asi 30 minut. Krátko před upečením potřeme pleteničku žloutky rozmíchanými v trošce vody a posypeme anýzem, kardamomem a kmínem.

Bylinkovou pleteničku vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme s italskou sýrovou směsí.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bylinková pletenička

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská