Býčí varlata na pórku

Originální překvapení pro přátele a známé. Restovaná býčí varlata na pórku se španělskými plackami.


3.0213x
60 min

Ingredience

sůl
1-2 lžičkyvegeta
3 dlolivový olej
8 kscuketa
1 lžičkačerný mletý pepř
8 ksbýčí varlata
4 kssilnější pórek
2 ksmalé chilli papřičky
50 gslunečnicová semena (dýňová )
4 dlčervené víno suché

těsto

3 ksvejce
1-2 lžičkyvegeta
300 ghrubá mouka

Postup přípravy

Býčí varlata můžeme koupit již zbavené vazivového obalu. Nakrájíme je na 1 cm plátky, které opepříme a ochutíme vegetou. Dáme do chladu uležet. Na placky smícháme mouku, vejce, vegetu a sůl. Vypracované těsto zakryjeme vlhkou utěrkou. Pórek očistíme. Dále používáme jen bílou část. Tu nakrájíme na 0,5 cm kolečka, která rozebereme na kroužky. Z těsta tvarujeme placky 10cm v průměru a asi necelý centimetr silné. Pečeme na suché plotně do světlehněda.Odložíme do misky na bavlněnou utěrku. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno. Na oleji orestujeme pórek, přidáme plátky varlat a smícháme, chvíli restujeme. Přidáme chilli papričky a slunečnicová semínka, lehce vše opražíme a podlejeme vínem. Dusíme 20 minut. Malé cuketky jenom omyjeme a nakrájíme na plátky. Někdo si je při konzumaci solí. Porce servírujeme s pórkem. Zajímavější je všechno nechat na pávni ,ať si každý vezme a řekne, co to je. Drtivá většina říká mladé telecí, neuhádl zatím nikdo. Varlata můžeme obalovat jako klasické řízky. Pak chutnají ještě víc jako telecí. Pozor, mají výrazné afrodiziakální účiky!
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Býčí varlata na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena