Buřty na pivu

Buřty na pivu mohou být výborným předkrmem nebo skvělou chuťovkou při posezení s přáteli. Na zapití se nejlépe hodí dobře vychlazené pivo.


4.473x
150 min
3×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a podélně rozkrojíme napůl.

V hrnci rozpálíme olej a cibuli v něm lehce osmahneme. Vmícháme hořčici a do hrnce nebo pekáčku rovnoměrně naskládáme poloviny buřtů. Nejlépe tak, aby se nepřekrývaly. Buřty pokryjeme lečem nebo zeleninou a přelijeme kečupem.

Druhou polovinu cibule rozkrájíme na plátky a posypeme jí buřty. Vše zalijeme asi polovinou piva a dáme péct. Buřty hlídáme. Asi po hodině pečení a podle hladiny piva v hrnci - buřty by neměly moc vykukovat, přilijeme další část piva. Až se pivo vypeče, přičemž by měla zůstat nějaká šťáva, můžeme buřty vyndat.

Buřty na pivu podáváme teplé a nejlépe s čerstvým chlebem.
user-icon

autor houbax


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty na pivu

Zpět na recept