Buřty na pivě pro gurmány

Buřty na pivě trochu jinak.


2.114x
75 min
1×

Postup přípravy

Na vymazaný pekáč dáme vrstvu cibule, kterou jsme nakrájeli na hrubé kousky. Na cibuli poklademe buřty nakrájené podélně na půlky, zbavené slupky. Podle chuti přidáme feferonky a vše zalijeme černým pivem, ve kterém jsme rozmíchali protlak. Povaříme.

Místo buřtů můžeme použít točený salám nebo silné párky. Použijeme-li utopence, je jídlo ještě chutnější. Jako přílohu doporučuji chléb, pokud podáváme jako hlavní chod, můžeme podávat vařený brambor. Toto jídlo je chutné i po vychladnutí, třeba během konzumace alkoholu.

Tento recept lze různě obměňovat, například přidáním naložené zeleniny jako například Kunovjanka. Buřty můžeme také pouze nakrojit a vložit do nich plátky hermelínu.
user-icon

autor Mirek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty na pivě pro gurmány

Zpět na recept