Buřty na kari s černým pivem

Známá klasika na zapečené špekáčky s cibulí a tmavým pivem. Snadný recept na jedinečnou chuťovku.


4.380x
60 min
1×

Ingredience

200 gslanina
5 kscibule
12 ksšpekáček
3 kszelená paprika
4 lžícerajský protlak
4 lžícepikantní kečup
140 guzený sýr
1 lčerné pivo

podle chuti

sůl
1 lžícekari koření
1 lžícechilli omáčka

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme, nařízneme na poloviny a úhledně nařežeme. Oloupané malé cibule nakrájíme na slabší kolečka. Papriky bez stopek a jadýrek nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na proužky a sýr nastrouháme.

Černé pivo, rajský protlak, chilli omáčku, kečup a kari dobře promícháme. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem a vyložíme částí cibule. Do každého špekáčku vložíme papriku se slaninou a poskládáme je těsně vedle sebe na cibuli. Špekáčky přikryjeme zbytkem cibule a trošku osolíme. Špekáčky s cibulí nakonec zalijeme pivní omáčkou.

Špekáčky pečeme asi 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Potom špekáčky posypeme nastrouhaným sýrem a dopékáme při 220 °C, dokud se sýr nerozpustí.

Buřty na kari s černým pivem podáváme teplé s pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty na kari s černým pivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena