Buřty na kari s černým pivem

Známá klasika na zapečené špekáčky s cibulí a tmavým pivem. Snadný recept na jedinečnou chuťovku.


4.380x
60 min
1×

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme, nařízneme na poloviny a úhledně nařežeme. Oloupané malé cibule nakrájíme na slabší kolečka. Papriky bez stopek a jadýrek nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na proužky a sýr nastrouháme.

Černé pivo, rajský protlak, chilli omáčku, kečup a kari dobře promícháme. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem a vyložíme částí cibule. Do každého špekáčku vložíme papriku se slaninou a poskládáme je těsně vedle sebe na cibuli. Špekáčky přikryjeme zbytkem cibule a trošku osolíme. Špekáčky s cibulí nakonec zalijeme pivní omáčkou.

Špekáčky pečeme asi 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Potom špekáčky posypeme nastrouhaným sýrem a dopékáme při 220 °C, dokud se sýr nerozpustí.

Buřty na kari s černým pivem podáváme teplé s pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřty na kari s černým pivem

Zpět na recept