Burizony v karamelu

Recept na snadnou přípravu burizonů v karamelu s čokoládou - neodolatelné sladké pochoutky.


4.316x
45 min

Postup přípravy

Cukr krupici necháme na mírném ohni zkaramelizovat, tedy vložíme cukr do hrnce a za stálého míchání prohříváme do rozpuštění, bude to asi trvat dlouho, chce to trpělivost.

Poté přilijeme salko, přidáme změklé plátky másla, burizony a promícháme. Karamelovou hmotu odstavíme z ohně a počkáme, až hmota začne tuhnout.

Mezitím rozložíme na tác papírové košíčky, spodek košíčků naplníme čokoládou (jen asi 3 mm). Z hmoty tvarujeme kuličky, které vkládáme do košíčků. Košíčky necháme odležet v ledničce do druhého dne.

Burizony v karamelu podáváme jako výbornou sladkost.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Burizony v karamelu

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.