Burgundská ztracená vejce

Jednoduchý francouzský recept na sázená vejce s bílým pečivem a omáčkou.


3.910x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek jemně posekáme a opečeme na másle dočervena. Pak zalijeme vínem, přidáme šálek vody, okořeníme a asi 5 minut povaříme, poté směs přecedíme.

Vejce po jednom opatrně rozbijeme do hrnku a jemně přelijeme do připraveného svařeného a ochuceného vína. Když se v něm vajíčka usadí a ztuhnou, lžící je opatrně vybereme a tekutinu necháme znovu povařit.

Mezitím z másla a tuku připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do omáčky, a za stálého znovu povaříme.

Vejce dáme na opečené světlé toasty, vše vložíme do servírovací misky a přelijeme horkou omáčkou. Burgundská ztracená vejce ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Burgundská ztracená vejce

Zpět na recept