Burgundská hovězí pečeně

Pracnější recept, ale stojí za tu námahu! Výsledkem je vynikající pokrm z hovězího masa.


3.733x
90 min
3×

Postup přípravy

Zeleninu (celer, mrkev, petržel) a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a smažíme na oleji s třetinou cukru do světle hněda. Slaninu nakrájíme na malé špalíčky a jimi prošpikujeme hovězí maso.

Prošpikované maso opečeme na zeleninovém základě, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme divoké koření, celý pepř, nové koření, bobkový list, kolečka citronu, rajský protlak, trochu octa a dusíme doměkka.

Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou a chvíli smažíme. Místo restování mouky postup zrychlíme použitím jíšky. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme zbytek cukru, brusinkový kompot nebo sušené brusinky a důkladně (nejméně 30 minut) povaříme a scedíme. Přidáme víno a necháme přejít varem. Omáčka má být pikantní, sladkokyselá, přiměřeně hustá.

Burgundskou hovězí pečeni podáváme s rýží nebo knedlíkem.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Burgundská hovězí pečeně

Zpět na recept