Vaření.czReceptyBulharská kebapčeta na gril

Bulharská kebapčeta na gril

Originální recept na bulharská kebapčeta (čevabčiči).


4.618x
60 min
5×

Postup přípravy

Na jemno mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě deci vlažné vody a vícháme do hmoty. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování nám zůstane štáva uvnitř. Potom přidáme saturejku, římský kmín (drcený nebo mletý), pepř (nejlépe černý a čerstvě namletý), sůl, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku (nejlépe klasickou, ne kudrnku), a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekané čerstvé feferonky nebo chilli papričky. Společně s petželkou nám pokrm pěkně ovoní a zabarví. Maso pak necháme uležet v chladničce min. jednu hodinu. Nejlépe však do druhého dne. Z masové směsi na kebapčetu vytvarujeme typické válečky zhruba 10-15 cm dlouhé. Abychom dosáhli dlouhého a pravidelného tvaru můžeme si pomoci potravinovou fólií, která nám při válení bude držet maso pohromadě. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivá kebapčeta bychom měli opéct z aždé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché. Rozhodující pro výsledek chuti kebapčety je kvalita masa. Nejlepší je si nechat umlet v řeznictví než kupovat v supermarketu balené.
user-icon

autor Stefan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bulharská kebapčeta na gril

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena