Bůčkové závitky s nádivkou

Chutný a nevšední hlavní chod.


5.02x
60 min

Ingredience

100 gmáslo
olej na smažení
400 gvepřový bůček vykoštěný

nádivka

4 ksvejce
100 gžampióny sterilované
1 lžícenasekaná petrželka
4 kstenký párek

podle chuti

sůl, pepř

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Vejce rozšleháme s trochou soli a pepře. Na pánvi na části másla orestujeme žampiony. Zalijeme je vejci a mícháme, dokud vejce neztuhne. Nakonec do směsi vmícháme petrželku a pánev odstavíme. Náplň necháme vychladnout.

Bůček rozdělíme na 4 silnější plátky, které rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme žampionovou náplní. Doprostřed každého plátku položíme nožičku párku. Plátky svineme a upevníme párátky.

Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm opečeme. Poté je i s výpekem a zbylým máslem přendáme do pekáčku a vložíme do trouby. Při teplotě 190 C je pečeme asi 35 minut. Během pečení podléváme vodu a přeléváme výpekem.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčkové závitky s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena