Bůčková roláda pečená v zelenině

Dietní to sice není, ale dobré to je! Skvělý recept!


3.02x
120 min

Postup přípravy

V míse smícháme mleté maso, na kostky nakrájený toustový chléb, 1 dl piva, sůl a pepř. Bůček zbavíme kůže a kůži nakrájíme na kostičky. Bůček rozkrojíme podélně na plát a přes folii naklepeme. Potom osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou. Do středu plátu dáme nádivku z mletého masa a roládu pevně zamotáme a ovážeme provázkem.

Roládu dáme do pekáče, přidáme nakrájenou kůži, osolíme, podlijeme zbytkem piva a pečeme v troubě předehřáté na 180°C celkem 100 minut. Během pečení roládu přeléváme vypečenou šťávou.

Malé brambory důkladně umyjeme, neloupeme a po hodině pečení přidáme i s očištěnou karotkou k masu. Po dalších 20 minutách přidáme oloupanou cibuli, můžeme ji osolit.

Bůčkovou roládu podáváme společně upečenou zeleninou.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůčková roláda pečená v zelenině

Zpět na recept