Buchta z pomazánkového másla

Třená hrníčková buchta na plech, případně bábovka či vánočka. Recept můžeme podle chuti doplnit o ovoce, kakao nebo strouhaný kokos.


4.420x
45 min
1×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 hrnekcukr moučka
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
200 gpomazánkové máslo bez příchuti

podle chuti

1 balíčekvanilkový cukr

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Pomazánkové máslo utřeme se dvěma žloutky a hrnkem cukru. Přidáme hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec přimícháme sníh ušlehaný ze dvou bílků. Podle druhu buchty můžeme přidat ovoce, kakao, strouhaný kokos apod.

Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, ale i do různých forem. Buchtu upečeme v troubě při 180 - 200 °C.

Buchtu z pomazánkového másla po vychladnutí podáváme jako výborný moučník.
user-icon

autor Sachmet84


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta z pomazánkového másla

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.