Buchta z broskvového kompotu

Rychlý moučník lahodné chuti. Jen je nutné dodržet postup.


3.3321x
45 min
5×

Postup přípravy

Broskve scedíme, ale nálev nevyléváme.

Do mísy dáme mouku promíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce, olej, šťávu z broskví a pouze lžící nebo vařečkou vymícháme do hladka (nikoliv šlehačem!).

Broskve pokrájíme na malé kousky, které vmícháme do těsta. Nakonec kápneme citronovou i mandlovou esenci, promícháme a nalijeme do vyššího plechu, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 až 30 minut.

Buchtu necháme vychladit, ozdobíme cukrem a můžeme podávat.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta z broskvového kompotu

Zpět na recept