Buchta Větrník

Čas strávený tímto moučníkem se vyplatí!


4.08x
120 min
1×

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme máslo pokrájené na kusy a lehce osolíme. Vaříme do rozpuštění másla. Za stálého vaření postupně vmícháme všechnu mouku. Vaříme asi 5 minut, dokud se těsto nepřilepuje k hrnci. Odstavíme a necháme vychladit. Poté vmícháme vejce jedno po druhém. Těsto rozdělíme na 2 části a každou zvlášť upečeme. Každé asi 35 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.

Mezitím uvaříme pudink s mlékem a krystalem. Po vychladnutí zašleháme máslo a moučku.

Dále si připravíme šlehačku podle návodu. Obsah pytlíčku smícháme se studeným mlékem a šleháme do požadované hustoty. Necháme ji chladit v lednici.

Hotové vychladlé korpusy pomažeme pudinkovou směsí, na to natřeme šlehačku a navrch položíme druhé těsto.

Uvaříme si polevu. Cukr necháme zkrystalizovat a když už je rozpuštěný, přilijeme horkou smetanu - pozor, dost to vzkypí. Vaříme, dokud není poleva zcela rozpuštěná a bez hrudek. Moučník jí polijeme. Buchtu větrník necháme chladit nejlépe do druhého dne.

Druhý den buchtu větrník nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Ive


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta Větrník

Zpět na recept