Buchta tříbarevka

Pochutnání nejen k nedělní kávě, malinko náročnější příprava se rozhodně vyplatí!


0.00x
90 min

Ingredience

těsto 1

5 lžiccukr
100 gmáslo
2 lžícekakao
1 hrnečekmléko
1 baleníprášek do pečiva
1 hrnekpolohrubá mouka

těsto 2

5 lžiccukr
2 ksvejce
100 gmáslo
1 hrnečekmléko
2 ksbílek
1 baleníprášek do pečiva
1 hrnekpolohrubá mouka

náplň

0.5 hrnkucukr
2 ksžloutek
1 balenívanilkový cukr
500 gměkký tvaroh

Postup přípravy

Spodní kakaové těsto: Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao a přidáme rozpuštěné máslo. Dále dle potřeby použijeme teplé mléko tak, aby vzniklo těsto polotuhé konzistence. Na moukou vysypaný plech (můžeme použít i pečicí papír nebo silikonovou podložku) těsto nanášíme do slabé vrstvy lžící nebo stěrkou. Těsto dáme péct a ihned připravujeme následné dvě vrstvy. Prostřední vrstva (náplň): Tvaroh umícháme se dvěma žloutky, přidáme vanilkový cukr a asi půl hrnku obyčejného cukru podle chuti. Dle použitého tvarohu případně použijeme mléko tak, aby byl tvaroh poměrně řídký. Svrchní vrstva: Cukr, mouku a prášek do pečiva promícháme. Přidáme dva zbylé bílky a další dvě vejce a k tomu rozpuštěné máslo. Dle potřeby přilijeme teplé mléko a vymícháme řídké těsto. Po asi 10 - 15 minutách pečení naneseme na spodní kakaové těsto připravený tvaroh. Na něj pak nalijeme svrchní těsto a dáme zpět do trouby péct. Já buchtu tříbarevku peču v remosce, takže neuvádím ani teploty, ani časy pečení, musíme hlídat! :-)
user-icon

autor Mik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Buchta tříbarevka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena