Buchta se sněhem a rybízem

Rychlá a dobrá buchta z drobného ovoce.


4.433x
35 min
4×

Postup přípravy

Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, postupně přidáváme tuk, mouku a prášek do pečiva. Podle potřeby přidáme mléko, cca 3/4 hrnku, těsto má být tužší. Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Ušleháme tužší sníh ze 4 bílků a 3/4 hrnku cukru, opatrně vmícháme cca 1/2 l rybízu a rozetřeme na těsto na plechu.

Buchtu se sněhem a rybízem pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.

Po upečení necháme rybízovou buchtu vychladnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme třeba k čaji.
user-icon

autor KNX


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta se sněhem a rybízem

Zpět na recept